Generande hårväxt angår väldigt många av oss, både kvinnor och män, i olika hög utsträckning.
Jag har länge letat efter den ultimata hårborttagningsmetoden, och testat många av de olika produkter som finns på marknaden. Här delar jag med mig av de olika alternativ som jag har hittat.

onsdag 12 januari 2011

Elektrolys - Diatermi

Elektrolys uppfanns 1875 och är alltså en väl beprövad metod som anses vara den effektivaste permanenta hårborttagningsmetoden .
En tunn strömförande nål förs ner i hårsäcken under några minuter varvid en kemisk reaktion sker, och hårsäcken slutar producera hår. Den stora nackdelen är att det är en långsam metod, nålen måste sitta i hårsäcken länge, ibland flera minuter. Ofta används flera nålar samtidigt för att snabba på processen.

Diatermi innebär att man värmer upp kroppsvävnad med en växelström av hög frekvens. Man för ner en strömförande nål i hårsäcken, slår på strömmen och drar sedan ut håret med en pincett. Detta kräver att nålen verkligen träffar hårsäcken, då kan värmen ta död på hårsäcken. Det är en snabbare metod än elektrolys, men med större riskför ärrbildning och pigmentförändringar.

Ett vanligt sätt att göra elektrolysbehandlingen snabbare är att blanda tekninken med diatermi. Behandlingen kallas då blend, och kombinerar elektrolysens effektivitet med diatermins snabbhet.

Fördelen är att det kan användas på alla hårtyper och hudtyper, men det är tidskrävande och dyrt, kan vara smärtsamt och ge infektioner. Vill du prova elektrolys kan du gå till en professionell utövare. Resultatet hänger ofta samman med utövarens skicklighet.

Det finns massor med apparater som sägs vara elektrolys för hemmabruk, men om de inte fungerar genom att föra ner en nål i hårsäcken så är det inte elektrolys. Det finns däremot äkta vara för hemmabruk, de har funnits länge, de är billiga, och de fungerar. En av de som fortfarande säljs är Clean + Easy Deluxe Home Electrolysis. Problemet är återigen att det är väldigt tidskrävande, och det kan vara svårt att utföra på sig själv, de kan göra ont och ge infektioner och ärr. Ska man införskaffa elektrolys för hemmabruk så bör man läsa på ordentligt först. För många kan det vara värt att i stället få det gjort på salong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar