Generande hårväxt angår väldigt många av oss, både kvinnor och män, i olika hög utsträckning.
Jag har länge letat efter den ultimata hårborttagningsmetoden, och testat många av de olika produkter som finns på marknaden. Här delar jag med mig av de olika alternativ som jag har hittat.

söndag 9 januari 2011

Laser

Laser anses vara ett av de få sätt man kan bli av med håren mer permanent. Det finns många olika typer av laser, gemensamt för dem är att de endast fungerar om du har ljus hy och mörka hårstrån. Problemet är att man oftast måste utföra behandlingarna på salong, och det är kostsamt. Man kan aldrig veta hur många behandlingar som kommer att behövas tills man är helt hårfri, och hur länge effekten kommer att vara. Observera att hårborttagning med laser inte fungerar för alla, även under de bästa förutsättningar.

Nu finns det laserhårborttagning för hemmabruk. Många av maskinerna som säljs saknar vetenskapligt dokumenterad effekt, men det finns två stora aktörer på marknaden som säger sig kunna hålla vad de lovar, Tria och Silk'n. Tria säljs inte i Sverige ännu, men man kan hitta exemplar på till exempel E-bay.  Silk'n kan man nu köpa hos Elgiganten.
Apparaterna är relativt dyra, och man måste också köpa till extra lampor, eftersom de inte räcker för särskilt många behandlingar. De är inte framtagna för att användas på ansiktet.

Själv har jag testat hårborttagning med IPL-laser på salong tre gånger. Eftersom jag endast genomförde tre behandlingar kan jag inte säga något om effektiviteten, det kan behövas många fler behandlingar än så.

Tria, click here

4 kommentarer:

 1. Hej tjejen. Det var längesen du skrev om IPL men jag har en fråga. Hur ont gjorde det? Jag är inte smärttålig och det jag oroar mig mest över är hur ont det kommer göra!

  Har suttit och läst mycket om permanent hårborttagning. Hittade den här sidan

  www.plastikoperationer.net/permanent-harborttagning där allt förklaras!

  Vet inte riktigt om jag hade vågat med hemmabruk?

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag tycker nog att det gjorde ganska ont, och ändå är jag ganska smärttålig. Sen antar jag att det beror på hur hög effekt maskinen är inställd på, och hur mycket hår man har. Jag kan tänka mig att det gör mer ont om man har väldigt mycket hår på liten yta, än om man har några sporadiska hårstrån här och där.

  Maskiner för hemmabruk gör inte alls ont på samma sätt, men effekten är ju också lägre då. Det kan ju vara värt att testa en gång på salong, och att få effekten höjd gradvis.

  Mvh

  Sanna

  SvaraRadera