Generande hårväxt angår väldigt många av oss, både kvinnor och män, i olika hög utsträckning.
Jag har länge letat efter den ultimata hårborttagningsmetoden, och testat många av de olika produkter som finns på marknaden. Här delar jag med mig av de olika alternativ som jag har hittat.

lördag 15 januari 2011

Mynta te

Det har genomförts studier som visar att myntate har effekt på kroppens hormonbalans, och därför kan vara en hjälp för kvinnor med hirsutism. Mynta sänker kroppens nivåer av fritt testosteron i blodet, och höjer nivåerna av flera kvinnliga könshormoner, och man tror att det på sikt kan förbättra situationen för kvinnor som lider av onormalt mycket hårväxt.

I en studie fick 21 kvinnor med hirsutism dricka två koppar myntate om dagen i 5 dagar under ägglossningen, vilket påverkade hormonnivåerna dramatiskt. Däremot så var studien för kort för att man skulle kunna se någon skillnad i kvinnornas hårväxt. Läs mer här. Det har även genomförts en längre studie med liknande resultat, som du kan läsa om här.

Om du vill prova myntate så tänk på att det förändrar hormonbalansen i kroppen, och att du först bör gå till en läkare och kolla upp dina hormonnivåer. Om du har normal hårväxt och vill bli av med håret på benen så kommer inte myntate att hjälpa hur mycket du än dricker. Kom ihåg att alla former av naturläkemedel måste användas med försiktighet eftersom de kan ha en rad olika effekter på kroppen. Det finns även de som menar att myntate har hjälpt dem att bli av med hormonrelaterad acne.

Läs mer om hirsutism

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar